SOBRE EL RESTAURANT

Història

En els períodes que residia a l’estranger esperava impacient que arribés l’estiu per anar a Sant Salvador. En instal•lar-me novament a Barcelona, la casa es convertí realment en la meva llar…Pau Casals

En 1910, Pau Casals es va fer construir Vil•la Casals al passeig marítim de Sant Salvador. Concebuda inicialment com una casa d’estiueig, es va convertir al llarg dels anys i després de diverses intervencions en un edifici declarat, amb una sala de concerts i unes sales per exposar la col•lecció d’art, al costat del qual hi havia un harmoniós jardí.

En 1916, Casals va comparar la propietat annexa on el 1929es van construir tres cases de convidats, unes construccions senzilles d’una planta amb una petita terrassa davant de mar, on avui s’ubica el restaurant. La rehabilitació ha conservat l’estil original de les cases, les portes, els paviments i les ha unificat per la zona del menjador i la terrassa.

La última reforma del conjunt es va dur a terme als anys trenta de la mà de l’arquitecte Antoni Puig Giralt. Casals, va optar per donar a la casa un to noucentista, d’acord amb el que s’imposava com a nova moda “mediterrània”.

El 2001 es va inaugurar la nova etapa del museu amb el nom definitiu de Vil•la Museu Pau Casals.

L’any 2011 s’obren les portes del restaurant Vil·la Casals davant de la platja de Sant Salvador, respirant la brisa de les onades del Mediterrani i les melancòliques notes de la historia. Ubicat a les antigues cases de convidats de la residencia d’estiueig del famós músic i director Pau Casals.

En els períodes que residia a l’estranger esperava impacient que arribés l’estiu “per anar a Sant Salvador. En instal·lar-me novament a Barcelona, la casa es convertí realment en la meva llar… Pau Casals”

Vil·la Casals obre una porta per la gastronomia mediterrània, de mercat de la terra. Posa una cuina plena d’aromes senzills i propers, dels de tota la vida. I encen una espelma per il·luminar el camí del qu ens avindrà, dels nous aires, els nous sabors.

El 1910, Pau Casals es va construir la Vil·la Casals al passeig marítim de Sant Salvador. Concebuda inicialment com una casa d’estiueig, es va convertir al llarg dels anys i despres de diverses intervencions en un edifici destacat, amb una sala de concerts i unes sales per exposar la col·lecció d’art, al costat del qual hi havia un harmoniós jardí. L’ultima reforma del conjunt es va dur a terme als anys trenta de la mà de l’arquitecte Antoni Puig Gairalt. Casals, va optar per donar a la casa un to noucentista, d’acord amb el que s’imposava com a nova moda “mediterrània”.

El 1916, Casals va comparar la propietat annexa on el 1929 es van construir tres cases de convidats, unes construccions senzilles d’una planta amb una petita terrassa davant de mar, on s’ubica l’actual restaurant. La rehabilitació ha conservat l’estil original de les cases, les portes, els paviments, etc. I s’han unificat per la zona del menjador i la terrassa.